Streaming Europe: een nieuwe cinema die grenzen verlegt!

Ontdek de Sooner Premières in het kader van het Europees project

Streaming Europe Collectie

Elke maand zullen deze platforms een reeks van 2 tot 4 nog niet eerder vertoonde films aanbieden, noch in de bioscoop, noch op streaming. Ontdek de premières van Sooner op sooner.be en kom elke maand terug voor nieuwe releases.

De Honnold Stichting

Samenwerking met kwetsbare gemeenschappen voor een eerlijke toegang tot zonne-energie.

De Honnold Foundation werkt samen met kansarme gemeenschappen om eerlijke toegang tot zonne-energie uit te breiden. De Streaming Europe platformen doneren 2% van hun inkomsten aan geselecteerde projecten van de stichting. Elke keer dat u een film koopt of huurt, een abonnement start of voortzet, steunt u gemeenschappen wereldwijd. Het mooiste van dit alles: het kost u geen cent extra!

De vier leden achter Streaming Europe

Sooner is een hybride platform dat een SVOD-dienst (subscription VOD) en een TVOD-dienst (transaction VOD) aanbiedt, gewijd aan Belgische en Europese onafhankelijke cinema. Het platform wordt sinds 2020 in België geëxploiteerd door UniversCiné Belgium en maakt deel uit van het Europese netwerk van het Sooner-platform.

Le Meilleur du Cinéma (LMC) werd in 2001 opgericht door een groep onafhankelijke Franse producenten en distributeurs. Sinds 2007 exploiteert het TVOD-, en later SVOD-diensten in Frankrijk onder de merknaam UniversCine.

Pickbox d.o.o. werd in 2014 opgericht als de SVOD-dienst Pickbox NOW. Het was aanvankelijk aanwezig in Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Noord-Macedonië en ging in 2021 ook van start in Bulgarije.

ContentScope
, exploitanten van het platform Sooner.de, is een in Berlijn gevestigde joint venture tussen Metropolitan Filmexport (MFE) uit Parijs en EYZ Media in Berlijn. ContentScope werd opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de Europese markt naar diverse, authentieke kwaliteitsfilms.